Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Ardahan’ın Meşhuru Mekanları

Ana Sayfa » ANASAYFA » Ardahan’ın Meşhuru Mekanları
Ardahan’ın Meşhuru Mekanları

Bugün sizlere kuruluşu bir efsaneye dayanan şehrimiz Ardahan’ın meşhurlarını tanıtacağız. Ardahan Gürcistan sınırına yakın Kafkaslar üzerinde olan ve Karadeniz ikliminin yaşandığı bir şehrimizdir. Bir Gürcü tarihçinin rivayetine göre Mtshetos’un oğlu Cavahos Ardahan ve Tsunda antik kentini kurmuştur. Ancak ilk kuruluşunda şeytan şehri manasında Kacta Kalaki adı verilmiş. Daha sonraları ise Huri ve Artaani ismini alarak bugün ki ismine evirilmiştir.

 

 

İşte karşınızda sürükleyici tarihi ile Ardahan’ın meşhuru tarihi mekanları

 

 

 

 

İlk olarak ismi ile dikkat çeken Şeytan kalesi Ardahan’ın meşhur mekanlarındandır. Yapısı ve konumu bakımından bir Urartu kalesi olduğu tahmin edilmektedir. Birçok uygarlık tarafından ele geçirilen kale birçok ekleme ve onarımla karşılaşmıştır. Kalenin ismini eski Türkçede şeytan anlamına gelen Alvız (Albız) kelimesinden almıştır. Kale 3 tarafından Karaçay akmakta olan sarp bir yarımada üzerine kurulmuştur. Ayrıca Şeytan kalesi su sarnıcı, erzak deposu ve şapel bölümlerinden oluşmaktadır. Enfes manzarası ile Şeytan kalesi Ardahan’ın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Şimdi ise sırada Ardahan’ın en meşhuru olarak düşündüğümüz Ardahan kalesi var. Bu kale yapım zamanı bilinmemek ile Selçuklular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Ayrıca Osmanlı’lar tarafından çokça kullanıldığı da düşünülmektedir. Kalede yapılan araştırmalarda ilk Tunç çağına ait yerleşkelerin varlığı kanıtlanmıştır. Kale Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile antik kentin üstüne yapılmıştır. Bunun ile birlikte kale Kura nehri üstüne yapılmış ve eğimli bir zemin üzerinde bulunmaktadır. Şimdi bile turistlerin ilgisini çeken Ardahan kalesi Ardahan’ın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Son olarak ise Ardahan denince akla gelen Ramazan Tabyasıdır. Ramazan Tabyası Ardahan’ın en meşhur mekanlarından biridir. Geçmişi Urartular ve Selçuklu dönemine dayanan Ramazan Tabyası aynı zamanda Rus işgaline karşı Türk askerince savunma amaçlı kullanılmıştır. Osmanlı döneminde onarılıp kullanıldığı da bilinmektedir. Ramazan Tabyası tamamen kubbe şeklinde taş yapısı ile dikkat çekmektedir. Halen ziyarete açık olan Ramazan Tabyası Ardahan’ın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Eşsiz tarihi ile Ardahan’ın meşhuru olan mekanlarını sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Ardahan’ın Meşhuru Mekanları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ünü Tüm Dünyaya Yayılmış Kayseri Sivas’ın Meşhuru: Tarihi Mekanları Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri Hatay’ın Meşhuru Yemekleri Denizli’nin Meşhuru : Travertenler ve Antik Kent

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır