Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Balıkesir’in Meşhuru Gezilecek Mekanları

Ana Sayfa » ANASAYFA » Balıkesir’in Meşhuru Gezilecek Mekanları
Balıkesir’in Meşhuru Gezilecek Mekanları

Bugün kendine özgü güzelliği ve eşsiz tarihi ile Balıkesir’i ele alacağız. Balıkesir’in bulunduğu yerde eskinden Misya adında bulunan bir devlet bulunmaktadır. Bu devlet bağımsız olmamakla beraber Truva, Hitit, Pers, Büyük İskender gibi krallıkların egemenliği altında kalmıştır. Bergama Krallığı ardından ele geçiren Bizans uzun süre boyunca bölgeyi sömürü ve kölelik altına almıştır. Daha birçok olaydan sonra ise hem tarihi hem de kültürel anlamda zengin bir şehrimiz haline gelmiştir.

 

 

İşte şimdi eşsiz tarihi ile Balıkesir’in meşhur mekanları.

 

 

Balıkesir’in en meşhur yerlerinde biri Daskyleion Antik Kentidir. Bu yapı Daskylos adıyla bilinen ünlü Lydia Kralı’nın hanedan savaşları nedeni ile buraya gelmesi ile bu ismi almıştır. İsmindeki Daskyleion “Daskylos’un yeri” anlamındadır. Bu ismi MÖ 650 yıllarında almıştır. Bazı antik yazılara göre kentin ilk yerleşimi MÖ 12’nci yüzyılda olmuştur. Bölgede ayrıca günümüzden 5 bin yıl öncesini ait olduğu düşünülen taş aletlere de rastlanıldığı bilinmektedir. Bu bulgulara dayanarak Daskyleion Antik Kenti Balıkesir’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

 

Kazdağı milli parkı da Balıkesir’in en güzel mekanlarından biridir. Kaz dağında daha öncesinden de antik kentler, kasabalar kurulup yıkılmıştır. Bilinen tarihi MÖ 2000 yılında başlamaktadır. Antik çağlarda İda Dağı olarak anılmıştır. Bu tarihlerde Thebe Şehri, Lyrnessos, Khrysa, Gargara gibi şehirler kurulmuştur. O dönemlerde çıkan Truva savaşı çıkmış bu nedenle birçoğu yok edilmiştir. Ayrıca kaynak bakımından zengin bir yer olan Kaz dağı yaz kış suyu akan kaynakları mevcuttur. Ege ve Marmara’yı birbirinden ayıran aynı zamanda Biga yarımadasının en yüksek kütlesidir. Bu bölgenin de 3 adet efsanesi bulunmaktadır. Bunlar Yunan efsanesi İlyada, Sarıkız ve Hasan ile Emine’nin aşk öyküleri olan iki Türk efsanesidir. Daha birçok kendine has güzelliği ile Kaz dağı milli parkı Balıkesir’in meşhuru diyebiliriz.

 

Eşsiz manzarası ve bunu destekler nitelikteki tarihi ile Balıkesir’in meşhuru olan mekanlarını sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

 

Balıkesir’in Meşhuru Gezilecek Mekanları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri Kütahya’nın Meşhuru: Zanaatlar ve El Sanatları Aydın’ın Meşhuru Tarihi Mekanları Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri Artvin’in Meşhuru Yemekleri Düzce’nin Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır