Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Bilecik’in Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Bilecik’in Meşhuru Yemekleri
Bilecik’in Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlere Marmara bölgesinde bulunan ve küçük bir ilimiz olan Bilecik ilini konu alacağız. Bilecik Karadeniz, Ege ve İç Anadolu’nun kesişim bölgesinde kalan bir şehrimizdir. Bu sebeple de aynı anda birçok çeşit yemek kültürünü de kendi bünyesinde toplamıştır. Kendine has yemekleri ile ekşi tadını yemeklerde sıkça rastlayabileceğiniz bir tattır.

 

 

İşte karşınızda enfes yemekleri ile Bilecik’in meşhuru yemekleri

 

 

İlk olarak tanıtacağımız yemek Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbasıdır. Adından da anlaşıldığı üzere Dağ eriği kullanılarak yapılan bir çeşit çorbadır. Ayrıca içerisinde kızılcık kurusu ve bol miktarda nane de eklenebilir. Mercimek, et suyu, makarna ve birçok baharat ile pişirilen bu çorba Bilecik’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

Yunus Erikli Ekşili Biber Dolma da Bilecik’in meşhur yemeklerinden biridir. Kurutulan biber ve patlıcanla yapılan bu yemek damakta kalıcı bir lezzet bırakıyor. Hazırlanışı ile bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulması ile başlamaktadır. Ardından içerisine Bulgur ve dövülmüş ceviz eklenmektedir. Bu sırada ise başka bir kapta kurutulan erik ve kızılcık kaynatılıp ekşili bir su elde edilmektedir. Bu karışım bulgura eklenerek biber ve patlıcan doldurulup tencereye dizilir. Yemeye doyamayacağınız olan Yunus Erikli Ekşili Biber Dolma Bilecik’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

Bilecik denince akla gelecek şeylerden biri ise Pazaryeri Helvasıdır. Taş değirmenlerde öğütülen tahin ve beyaz şeker ile yapılan bu helva tam bir enerji kaynağıdır. Sadece tatlı olması ile değil aynı zamanda sindirime yardımcı olması da bir artı özelliğidir. Ayrıca Pazaryeri helvasının bir özelliği ise içerisine hiçbir katkı malzemesinin katılmadan yapılıyor olmasıdır. Sade, kakaolu ve fıstıklı gibi birçok çeşidi ile satışa sunulan Pazaryeri helvası Bilecik’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

Enfes görünüşlü yemekleri ile Bilecik’in Meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve bunun yanında yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Bilecik’in Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kastamonu’nun Meşhuru Gezi Mekanları Ünü Tüm Dünyaya Yayılmış Kayseri Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri Aydın’ın Meşhuru Tarihi Mekanları Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara Isparta’nın Meşhuru Tarihi Mekanları

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır