Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri
Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri

Bugün tarihi neolotik çağlara dayanan bir şehrimiz olan Burdur’un meşhur yemeklerini sizler için inceleyeceğiz. Bölgede bulunan bulgular MÖ 7000 yıllarına dayanmakta olan Burdur adı hakkında birçok teori bulunmaktadır. Bunlardan biri ise Türkmen boylarından Kınalı Oymağı mensupları yerleşmek için bir yer ararken bölgeye geliyorlar. Bölgedeki güzellikler karşısında şaşıran Kınalı Oymağı mensupları “cennet buradadır” sözlerini tasvir etmiştir. Söylenenlere göre bu sözlerden zaman ile türeyerek Burdur adına dönüşmüştür. Zamanla değişen tek şey ismi de olmamıştır. Yöresel yemekler de bu zamansal değişimden payını almıştır.

 

 

İşte şimdi enfes yemekleri ile Burdur’un meşhuru yemekleri.

 

 

Burdur’un en meşhurları arasında bulunan ve sevilen bir lezzet Leğen böreğidir. Mısır unu kullanılarak yapılan bu böreğin iç harcının hazırlanma süreci biraz farklıdır. Önce etin kavrulmasıyla başlanan iç harcın yapımı daha sonra soğan, baharatlar ve en son olarak bulgurun eklenmesi ile son bulur. Başka bir yanda ise içi iyice yağlanmış bir tepsiye ince açılmış hamur serilir ve iç harç eklenir. Kalan hamur ile de tepsinin üzeri kapatılarak üstü kızarana dek pişirirler. Enfes görüntüsüyle iştah kabartan Leğen böreği Burdur’un meşhuru diyebiliriz.

 

 

Burdur’un en meşhuru denebilecek bir yiyecek olan Ceviz ezmesini anlatmazsak olmaz. Hediyelik bir eşya olarak alıp sevdiklerinize götürebileceğiniz ya da kendi evinize alıp saklayabileceğiniz bir tatlıdır. Yapımı ise lezzetine nazaran çokça basittir. Önce 1kg irmik ve 1kg dövülmüş ceviz bir kaba konur. İçerisine 1 bardak suda eritilmiş 1kg şeker eklenir ve ince bir şekilde yayılır. Dilimlendikten sonra paketlenir. Aynı zamanda irmiksiz de bulabileceğiniz Ceviz ezmesi hem sizin hem de sevdiklerinizin çokça beğeneceğinize eminiz. Pratikliği ve lezzeti ile Ceviz ezmesi Burdur’un meşhuru diyebiliriz.

satın almak için tıklayınız.

 

 

Enfes görünüşlü ve iştah kabartan yemekleri ile Burdur’un meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara Ağrı’nın Göz Bebeği İshak Paşa Sarayı Adana’nın Meşhur Lezzetleri Karaman’ın Meşhuru Yemekleri GÖLLER BÖLGESİ BURDUR Bilecik’in Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır