Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Çanakkale’nin Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Çanakkale’nin Meşhuru Yemekleri
Çanakkale’nin Meşhuru Yemekleri

Bugün üzerine şiirler yazılan, Türkiye tarihi için önemli bir şehir olan Çanakkale’nin meşhurlarını konuşacağız. Çanakkale Biga Yarımadası ile  Trakya’nın bir bölgesini kapsayan sınırları vardır. Tarihi kadar yemekleri de güzel olan Çanakkale hem Rum hem de Türk yemekleri görmek mümkündür. Özellikle peynir, süt ve deniz ürünlerini sık karşılaşacağınız bu mutfakta ilginç kombin ile de karşılaşabilirsiniz.

 

 

İşte aşılması imkansız Çanakkale’nin meşhuru yemekleri,

 

 

Çanakkale’nin en meşhur yemeği tartışmasız bir şekilde peynir helvasıdır. Yiyenlerin tatil dönüşü eve de götürdükleri bu lezzet birçok benzeri ile karıştırmak mümkündür. Çanakkale’de ise bu tatlıyı taze tuzsuz peynir, yağ, şeker ve az bir miktar un ile hazırlanıyor. Eşsiz sarı rengini ise isteğe bağlı renk vermesi için atılan safrandan alıyor. Benzerlerine rağmen Çanakkale’de popüler olan ve çokça sevilen peynir helvası Çanakkale’nin meşhuru denebilir.

Satın almak için tıklayınız (500 gr).

Satın almak için tıklayınız (5 kg).

 

 

Şehirde çokça tüketilen bir yemek ise sardalyadan yapılan Tuzlu Sardalyadır. Sardalyanın birçok yemeği olmasına rağmen yapılışı ile dikkat çeken bu yemeğin hazırlanması da gayet basit. İlk olarak ½ kg tuz ve 1 kg balık kapta harmanlanarak 3 saat bekletilmesi ile başlanıyor. Bu işlem balığın içindeki kanı salması için uygulanıyor. Ardından derin bir tekneye irili tuz serilerek üstüne balıklar sıralanıyor. Balık ve tuzlar kat kat konup balık bittikten sonra en üste bir katman daha tuz konuyor. Bu işlemin ardından en üstüne bir ağırlık konularak güneş almayan bir yerde 3 ay bekliyor. Tekne ağızı kapatıldıktan sonra 15 güne bir açılarak üstteki yağ incir yaprağı ile alınır. En sonunda ise elinize yemeye hazır hale gelir. Uzun bir emek isteyen Tuzlu Sardalya Çanakkale’nin meşhuru denebilir.

Satın almak için tıklayınız (300 gr).

Satın almak için tıklayınız ( 255 gr).

 

 

Eşsiz yemek ve tatlıları ile Çanakkale’nin meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Çanakkale’nin Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bilecik’in Meşhuru Yemekleri Zanaat Şehri Edirne Amasya’nın Meşhuru Yemekleri GÖLLER BÖLGESİ BURDUR Ambiyans iyi ama ya yemekler? Luang Parabang

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır