Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Çorum’un Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Çorum’un Meşhuru Yemekleri
Çorum’un Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlerle zengin maden yatakları ile ünlü bir şehrimiz olan Çorum şehrini kısaca bahsedeceğiz. Tunç çağlarından beri önemli bir konumda olan Çorum birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehirlerimizden biridir. Özellikle leblebi ile tüm Türkiye’ye nam salmış olan Çorum’un birçok lezzetli yemeği de bulunmaktadır. Birçok uygarlığın yemek kültürünü içinde taşıması ile zamanla kendine has bir kültür oluşturmuştur.

 

 

İşte şimdi enfes yemekleri ile Çorum’un meşhuru yemekleri.

 

 

Özellikle İskilip ilçesinde yapılan bir yemek olan İskilip dolması Çorum’un sevilen yemeklerden biridir. Çorum’da düğün denilince vazgeçilmez olan İskilip dolması kendine has etli bir yemektir. Dolmacı adı verilen özel aşçılar tarafından hazırlanır. Yerel halk arasında Ca dolması olarak da çağrıldığı bilinmektedir. Büyük kazanlarda hazırlanan bu yemeğin pişmesi 13 saati bulurken evde hazırlamak isteyenlerde 4 saat yeterli olacaktır. Özelliğini pişirme yönteminden alan İskilip dolması Çorumun meşhuru diyebiliriz.

 

Çorum denilince akla gelecek ilk yiyecek tabi ki de Çorum leblebisidir. Hem Türkiye halkının hem de turistlerin yoğun talepte bulundukları bu leblebi tarihi 3 asır öncesine dayandığı söylenir. Çorumda muhterem bir zatın burada yetişen nohutlar ile leblebi üretmesi ile başladığı söylenmektedir. Şimdi bile birçok yurt dışındaki ülkelere ihraç edilen leblebi birçok çeşidi ile de iştah açmaktadır. Hazırlanması birçok uzun ve zahmetli işlemden geçen leblebide Damla cinsi nohut kullanılmaktadır. Bu popülerliği ile Leblebi Çorum’un meşhuru diyebiliriz.

Satın almak için tıklayınız.

 

Bir de Çorum’da Gül baklava adıyla bilinen Çorum baklavası meşhurdur. Çorum’un yöresel tatlılarından olan bu baklava genellikle bayramlarda ve düğünlerde hazırlanır. Görünüşü ile iştah kabartan bu tatlı hazırlanışı sırasındaki birkaç değişiklik ile burma baklavaya da dönüştürülebilir. Çorumda popüler olan bu tatlı Çorum’un meşhuru diyebiliriz.

Satın almak için tıklayınız.

 

Enfes lezzetli yemekleri ile Çorum’un meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Çorum’un Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bursa’nın Meşhuru Tarihi Ulu Cami Malatya Kayısısı Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret Olarak Tescil Edildi Luang Parabang Neyi meşhur diye merak edenler için Trabzon… Ege’mizin Gizli Cenneti Denizli Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak 5 mekan

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır