Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Düzce’nin Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Düzce’nin Meşhuru Yemekleri
Düzce’nin Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlere yemekleri ile  ağız sulandıran bir şehrimiz Düzce’yi tanıtacağız. Düzce Karadeniz bölgesine bulunan küçük bir ilimizdir. Orhan gazi döneminde topraklarımıza katılan Düzce daha öncelerinde Kastamonu’nun bir bucağıydı. Daha sonra Bolu kazası olmuş, son olarak ise il haline getirilmiştir. Küçük bir yer olmasına karşın sağlam bir yemek kültürü vardır. Birçok farklı çeşit yemekleri ile dikkat çekmektedir.

 

İşte karşınızda parmaklarınızı yiyeceğiniz yemekleri ile Düzce’nin meşhuru yemekleri.

 

 

İlk yemeğimiz yerel bir ürün ile hazırlanan Konuralp Pilavıdır. Bu pilav yörede  Konuralp Pirinci olarak bilinen bir pirinç kullanılarak yapılmaktadır. Hazırlanması ise bir o kadar meşakkatlidir. Yapımı 1 gece soğuk suda bekletilmiş kemikler 1-1,5 saat boyunca kaynatılması ile başlanmaktadır. Bu sırada Konuralp pirinci ise salamura tuz ile birlikte ılık suda beklemeye  alınmaktadır. Daha sonra bir tencereye kemik suyu ve aynı miktarda su alınıp kaynatılmaya başlanır. Daha sonra bu suya haşlanmış nohut ve haşlanmış et eklenir. Bir miktar pişirilmeye bırakıldıktan sonra pirinçler eklenerek kısa bir süre daha pişirilmektedir. Lezzeti ile kendinden geçiren Konuralp Pilavı Düzce’nin meşhuru diyebiliriz.

 

Sırada ise pilav ile güzel gideceğini düşündüğümüz Niyoris Skalidir. Bu yemek içerisinde ekşi erik ve sarımsak ile tatlandırılan bir tavuk yemeğidir. Tavuk (but ya da kanat) tencerenin içerisinde az bir miktar su ile kavrularak başlanmaktadır. Kavrulduktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. Bunlar ile birlikte 2 su bardağı seyreltilmiş ekşi erik eklenir. Bir miktar daha kısık ateşte piştikten sonra yemeye hazır hale gelir. Tadı ile çığır açan bu yemek Düzce’nin meşhuru diyebiliriz.

 

 

Yemeye doyamayacağınız dillere destan yemekleri ile Düzce’nin meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve bunun yanında yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız. 

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Düzce’nin Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitlis’in Meşhuru Gezilecek Yerleri Her Derde Deva Pekmez Malatya’nın Meşhuru Yemekleri Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri Gaziantep’in Meşhuru: Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır