Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri
Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri

Bugün sizlerle doğası ve coğrafi konumu ile Anadolu’nun en eski şehirlerinden biri olan Erzurum’u inceleyeceğiz. Araştırmalar sonucu ortaya çıkan taş aletlere dayanarak tarihi yontma taş çağına dayanıldığı düşünülmektedir. Soğuk iklimi ve yüksek rakımlı bir yerde olması ile Erzurum bir o kadar meşhur yemekleri ile içinizi ısıtacaktır.

 

İşte şimdi içinizi ısıtacak lezzetleri ile Erzurum’un meşhuru yemekleri

 

 

Erzurum denilince akla gelecek en meşhur yemeklerden bir Aşotu çorbasıdır. Çorba Erzurum’da yetişen bir ot ile yapılıp bu otu hem kurutarak hem de salamura kullanılabilmektedir. İçinde ayrıca buğday, yoğurt ve kavrulmuş soğan bulunduran bu çorba soğuk bir günde içinizi ısıtacaktır. Denemek isteyip de aşotunu bulamayanlar bu yemeği nane, maydanoz, ıspanak ve semiz otu seçenekleriyle yapabilirsiniz. Soğuk günlerin vazgeçilmezi Aşotu çorbası Erzurum’un meşhuru diyebiliriz.

 

Eee konu Erzurum olunca cağ kebabına değinmeden geçmeyelim dedik. Özellikle oğlak ve kuzu eti tercih eden cağ kebabı lezzeti ile sizleri kendisine aşık eder. Yalnız kendisi değil yanında ikram edilen manda yoğurdu ve Erzurum’a has lavaş ekmeği ile de iştah kabartan cağ kebabını yiyen bir daha istiyor. Şöhreti sadece Erzurum ile sınırlı olmayan cağ kebabı tüm Türkiye’de de bilinmekte. Lezzeti ile kendinden bahsettiren cağ kebabı Erzurum’un meşhuru diyebiliriz.

 

Gene Erzurum ile meşhur olan bir yemek kadayıf dolması, bahsedilmesi gereken bir lezzet. Bir tatlı hayal edin yaş kadayıfın içine ceviz içi koyup sarıyorsunuz. Sonra bunu yumurtaya bulayıp kızartıyorsunuz. En sonunda da bal gibi bir şerbet ile noktayı koyuyorsunuz. Bol şerbetli olması doyurucu ama bir o kadar da lezzetli olmasının bir sırrı diyebiliriz. Daha denememiş olanların en yakın sürede denemesini tavsiye ederiz. Tatlı severler için bir şölen olan kadayıf dolması Erzurum’un meşhuru diyebiliriz.

 

Soğuğu, palandökeni ve yemekleri ile Erzurum’un meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Şanlıurfa’nın Meşhuru Yemekleri Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri Malatya Kayısısı Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret Olarak Tescil Edildi yazar Malatya’nın Meşhuru Yemekleri Telkari Nedir? 

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır