Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri
Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlere öğrenci şehri olarak da anılan Eskişehir’i sizlerle buluşturacağız. Şehrin ilk yerleşim yeri Odun Pazarı’dır.  Osmanlı zamanından kalma evlerden oluşan bu yer UNESCO dünya mirası listesine girmiş yerlerden biridir. Ayrıca birçok kültürü içerisinde barındıran Eskişehir birçok hamur ve et yemekleri çıkmaktadır.

 

 

İşte enfes yemekleri ile Eskişehir’in meşhuru yemek kültürü.

 

 

 

Eskişehir’in en meşhurlarından biri Göbete böreğidir. Hızlı hazırlanan pratik ve lezzetli bir börektir. Bir çeşit tatar böreği olan Göbete böreği yufkanın arasına konulan etli veya tavuklu pilav ile hazırlanır. Un, maya, yoğurt ve margarin ile hamur hazırlanır, iki parçaya bölünerek bir kısmı tepsiye serilir. Bu sırada kıyma, karabiber ve haşlanmış pirinç hamurun üzerine serilir. Geriye kalan hamur ile üstü kapatılıp pişmesi için fırına konur. Eskişehir’de popüler olan bu yemek Eskişehir’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

Yine Eskişehir’in meşhur yemeklerinden biri olan Harşıl yemeğine değinmeden olmaz. Bir ıspanak yemeği olan Harşıl içerisinde yoğurt, taze soğan ve çerkez tuzu ile yaparlar. Sadece lezzeti ile değil aynı zamanda sağlıklı olması ile de ünlüdür. Haşlanan ıspanaklar püre haline getirirler. Yoğurt tuz ve taze soğan ile karıştırırlar hatta haşlama yumurta ile süslenmektedir. Enfes lezzeti ve görünüşü ile Harşıl yemeği Eskişehir’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

Şimdi ise Eskişehir’in en meşhuru diyebileceğimiz Met helvası var. Met helvası adını çubuk ve aşık kemiği ile oynanan bir oyundan almaktadır. Tadı pişmaniyeyi andıran bu helva bunun yanında Eskişehir’e özel bir lezzet olması ile ünlüdür. Met helvası bir oyun sonucu yenilen tarafın kış gecesinde helva yapmasından dolayı  oluşan bir kültür ürünüdür. Lezzeti ile kendinden bahsettiren Met helvası Eskişehir’in meşhuru diyebiliriz.

 

Satın almak için tıklayınız.

 

 

İştah açıcı yemekleri ile Eskişehir’in Meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve bunun yanında yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara Ağrı’nın Göz Bebeği İshak Paşa Sarayı Adana’nın Meşhur Lezzetleri Karaman’ın Meşhuru Yemekleri GÖLLER BÖLGESİ BURDUR Bilecik’in Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır