Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Gaziantep’in Meşhuru: Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Gaziantep’in Meşhuru: Yemekleri
Gaziantep’in Meşhuru: Yemekleri

Bugün çağlar boyu çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bir şehrimizi, Gaziantep’in meşhurunu sizlere tanıtacağız. İpekyolu güzergahında bulunması sebebiyle ortalama 250 civarında yemek çeşitliliği sunup, birçok kültürden yemekler mevcut durumda. Gaziantep denince de Türkiye’nin en büyük antepfıstığı üreten şehirlerden biridir. Üretimin merkezinde olması nedeniyle özellikle tatlı çeşitlerine de yansımış olması da kaçınılmaz bir sonuç olmaktadır.

 

İşte şimdi Gaziantep’in meşhuru yemek ve tatlı kültürü.

 

Gaziantep’in kendi içerisinde en meşhur yemeklerinden olan soğan ve patlıcan kebaplarıdır. Bu iki ayrı yemek yapılış olarak aynı olsa da lezzet kısmında birbirleri ile yarışacak türdedir. Yapılışları ise bir o kadar basit olan bu yemekler eminim evde siz de denemek isteyeceksiniz. İsteğe göre seçeceğiniz patlıcan iki parmak kalınlığında doğranır, soğan ise küçük seçilerek ikiye ayrılır. Et ve baharatlardan oluşan köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalara ayırılarak tepsiye bir tane et bir tane sebze dizilişi ile konur. En sonunda ise fırınlanarak servise hazır olur. lezzetine doyum olmayacak bu yemekler Gaziantep’in meşhuru diyebiliriz.

 

Türkiye’de tatlı denilince akla gelecek en bilindik tatlı şüphesiz baklavadır. Günümüzde girmedik ev satılmadık şehir olmayan baklavanın aslı Gaziantep’te üretilmektedir. Gaziantep sadece baklava değil benzeri envai çeşit tatlının da anavatanı konumundaki önemli bir şehirdir. Özellikle bol bol kullandıkları antepfıstığı ve ustalık isteyen ince hamuru ile bu lezzeti Gaziantep’ten başka bir yerde bulmakta zorlanabilirsiniz. Envai çeşitlerini ile her biri fıstık şöleni gibi görünen ve iştah açan bu tatlıları direkt gidip yerinde deneyemeyecek olsanız da sehrinmeshuru.com/gaziantep

bağlantısı ile Gaziantep’in meşhur tatlılarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Enfes görünümü ve bol fıstığıyla bu tatlıları Gaziantep’in meşhuru diyebiliriz.

 

 

Enfes güzellikte tatlıları ve lezzetli yemekleri ile Gaziantep’in meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Gaziantep’in Meşhuru: Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Şanlıurfa’nın Meşhuru Yemekleri Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri Malatya Kayısısı Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret Olarak Tescil Edildi yazar Malatya’nın Meşhuru Yemekleri Telkari Nedir? 

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır