Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Hatay’ın Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Hatay’ın Meşhuru Yemekleri
Hatay’ın Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlere Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hatay’ın meşhurlarını tanıtacağız. Yapılan arkeolojik çalışmalarda MÖ 100,000 ila 40,000 yılları arasında olduğu düşünülmüştür. İlk yerleşimin Tunç çağında olduğu düşünülmektedir. Daha sonra ise Hititler, Asurlar, Urartular ve Perslere ev sahipliği yapmıştır. Daha sonra ise Romalıların eline geçmiş ve İslam ordusu tarafından fetih edilmiştir. Tabi ki bu süreçte yemek kültürlerini de geliştirmiştir.

 

 

 

İşte lezzetli yemekleri ile Hatay’ın meşhuru yemekleri.

 

 

İlk olarak karşınızda Hatay’ın popüler ürünlerinden biri olan Künefe ile başlayalım. Künefe tel kadayıfsa sarılmış tuzsuz peynir ile yapılan bir çeşit tatlıdır. Bu peynir uzayıp sünmesi ile özellikle seçilmektedir. Ayrıca 60 cm çapında tepsiler kullanılarak hazırlanan Künefenin içerisinde bolca tereyağı da kullanılmaktadır. İki yüzü de kızarıncaya dek pişirilen Künefe son aşamada sıcak şurubu eklenerek hazırlanır. Özellikle sıcak servis yapılan Künefe Hatay’ın meşhuru diyebiliriz.

Satın almak için tıklayınız.

 

 

Ayrıca Hatay’da kömbe adı verilen bir çeşit yiyecek de vardır. Daha önce Elazığ’da bahsettiğimiz kömbeden farkı Hatay usulü kömbe bir çeşit kurabiyedir. Lakin diğer kurabiyelere kıyasla lezzeti ayrı bir konumdadır. İçerisine eklenen dövülmüş mahlep, muskat, damla sakızı ile lezzetine lezzet katmaktadır. Yağ, tuz, şeker, süt ve karbonat karışımına eklenerek hazırlanan hamur yarım saat sonra susama batırılıp isteğe göre de şekillendirilerek hazırlanır. Osmanlı döneminden beri hazırlanan kömbe kurabiyesi Hatay’ın meşhuru diyebiliriz.

Satın almak için tıklayınız.

Satın almak için tıklayınız.

 

Son olarak da Hatay’ın meşhur peynirlerinden biri olan Sürk peyniri vardır. Sürk bir tür inek veya koyun sütü peyniridir. Bu peynir çökeleğin zahter adı verilen ve kekiğe benzer bir bitki ve aynı zamanda Halep biberi ile kaplanarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak içerisine karabiber, kimyon, muskat da eklenebilir. Tepsilere dizilerek hazırlanan Sürk peyniri 3 ila 4 günlük bir kurutma işleminin ardından hazır hale gelir. Hatay’da sıkça karşılaşabileceğiniz Sürk peyniri Hatay’ın meşhuru diyebiliriz.

Satın almak için tıklayınız.

Satın almak için tıklayınız.

 

İştah açıcı yemekleri ile Hatay’ın Meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve bunun yanında yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Hatay’ın Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kilometre Taşları 1871 Çöp şişi ve bulgur pilavı için gidilir ÇETİN USTA İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara Adana’nın Meşhur Lezzetleri Malatya’nın Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır