Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

İstanbul’un botanik parkları

Ana Sayfa » ANASAYFA » İstanbul’un botanik parkları
İstanbul’un botanik parkları

İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’ne ait olan arazide kurulmuş olan 19 dönümlük bahçe, aynı zamanda Türkiye’nin ilk botanik bahçesi olma özelliğini de taşıyor. 1932 yılında kurulan botanik bahçesinde bugün Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğrencileri ile Fen Fakültesi biyoloji öğrencilerine dersler veriliyor.

 

9 adet serasında yüzyıllık nadir bitkiler, herbaryumunda da yaklaşık 40 bin kadar bitki bulunuyor. Botanik bahçesinde canlı olarak görebileceğiniz 6000’e yakın bitki türü bulunuyor. Seralarda da farklı tropikal bölgelerden getirtilmiş, Türkiye’nin hiçbir yerinde göremeyeceğiniz 2500 kadar egzotik bitki türü var.4

Bahçeyi dolaşmak ücretsiz. Detaylı bir rehberde hangi bitkiyi nerede bulabileceğinizi görüyorsunuz. Grup olarak (okul gezileri vs.) dolaşmak için belli bir ücret alınıyor, dilerseniz yine ücret karşılığında profesyonel bir rehber de size eşlik edebiliyor.

 

Süleymaniye Camii’ne çok yakın, İstanbul Müftülüğü binasının hemen yanında olan Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi, bitki sevenler için İstanbul’un göbeğinde bir cennet!

 

1933 yılında üniversite reformu gerçekleştiğinde bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Alfred Heilbronn ve Prof. Dr. Leo Brauner tarafından 1935’te kurulan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi, Osmanlı döneminde bu alanda Şeyhülislamlık bulunduğu gerekçesiyle Müftülüğe devredildi.

 

Ziyaret etmek ve detaylı bilgi almak için (0212) 455 57 00’dan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne ulaşabilirsiniz.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Ataşehir’de TEM Otoyolu Kavşağı’nda kurulmuş olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 2002 yılından beri faaliyette. Botanik alanında bilimsel çalışmalar ve araştırmalar, bitki koleksiyonları ve çeşitli eğitimlerin de yapıldığı bahçeyi dolaşmak ücretsiz.

 

Otobanın ortasındaki bahçe, 1995’te Ali Gökyiğit tarafından, merhum eşi Nezahat Gökyiğit’in adına yapılmış bir hatıra parkı iken 2002 yılında bir botanik bahçesine dönüştürüldü. Şu anda halkın ziyaretine açık olan ve birbirinden farklı bitki türlerinin bir arada görülebileceği farklı bölümlerde canlı bitkiler yetiştirilip sergilenirken aynı zamanda bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla da çeşitli faaliyetler yapılıyor.

 

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Zeytinburnu Belediyesi ve Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği’nin ortak olarak açıp idare ettiği bahçe, 2005 yılında açıldı. 700’den fazla tıbbi bitkinin yanı sıra seralarda egzotik çiçekleri ve bahçedeki çeşit çeşit ağaçları görmek de mümkün.

 

İstanbul’un botanik parkları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Her Derde Deva Pekmez Erzurun’un Meşhuru: Yemekleri Denizli’nin Meşhuru : Travertenler ve Antik Kent Şanlıurfa’nın Meşhuru Yemekleri İstanbul’un botanik parkları Elazığ’nın Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır