Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Karaman’ın Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Karaman’ın Meşhuru Yemekleri
Karaman’ın Meşhuru Yemekleri

Bugün geçmişi Hititler zamanına dayanan bir şehrimiz olan Karaman şehrinin meşhurlarını tanıtacağız. MÖ 8000 yılında kurulu bir yerleşke olduğu bilinen bir şehrimizdir. Hititler zamanında önemli bir ticaret ve askeri merkez olarak kullanılan şehirdir. Bunca süre boyunca mutfak kültürü de gelişmiş bulunmaktadır.

İşte şimdi enfes yemekleri ile Karaman’ın meşhuru yemekleri.

 

Karaman’ın meşhur yemeklerinden bir tanesi Zeyve kebabıdır. Bu yemek sac üzerinde hazırlanmakta ve bolca et kullanılarak yapılmaktadır. Et dışında içine domates, soğan, biber, maydanoz gibi sebzeler ve kekik, tuz, karabiber kullanılarak tatlandırılmaktadır. Odun ateşi fırında pişirilen kebap ara sıra çıkarılıp karıştırılmaktadır. Pişmesine yakın üstüne konulan daire şekilli kesilmiş domates ve bütün sivri biber ile efsane bir görüntüye sahip olmaktadır. Sonunda üzerine maydanoz yaprağı ve sıcak pide ile servis edilen Zeyve kebabı Karaman’ın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Karaman’ın Divle obruk peyniri de meşhurları arasındadır. Bu peynirin diğer peynirlerden en büyük farkı çevrede yetişen bitki popülasyonunun çoğunlukla şifalı bitkilerden oluşu ve bu otları yiyen hayvanların çiğ sütü ile hazırlanmasıdır. Bir diğer büyük fark ise kendine has bir çeşit küfe sahip bir mağaraya konarak hazırlanmasıdır. Lezzeti ve damakta bıraktığı yoğun tat ile eşsiz olan Divle peyniri Karaman’ın meşhuru diyebiliriz.

 

 

 

Karaman’ın bir diğer meşhuru ise Ermenek helvasıdır. Bu helvayı diğer benzerlerinden ayıran en büyük özellik ise şeker yerine pekmez kullanılmasında yatar. Eski zamanlarda şeker sanayisi gelişmediği süreç içerisinde pekmez tatlı ihtiyacını karşılardı. Sadece helva değil hoşaf, şerbet ve benzeri tatlıların yapımında da kullanılırdı. Ermenek helvası pekmez, tahin, çöğen adı verilen bir çeşit bitki ile karıştırılarak odun ateşinde 10 saat kadar kaynatılması ile yapılır. Günümüzde teknoloji ile yapılıyor olsa da Karaman’ın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Enfes görünüşlü ve sağlıklı yemekleri ile Karaman’ın meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Karaman’ın Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Giresun’un Meşhuru Tarihi Mekanları Ambiyans iyi ama ya yemekler? Kütahya’nın Meşhuru: Zanaatlar ve El Sanatları İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları Burdur’un Meşhuru Yöresel Yemekleri Bilecik’in Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır