Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Kastamonu’nun Meşhuru Gezi Mekanları

Ana Sayfa » ANASAYFA » Kastamonu’nun Meşhuru Gezi Mekanları
Kastamonu’nun Meşhuru Gezi Mekanları

Bugün sizlere zengin tarihi ile meşhur şehirlerimizden biri olan Kastamonu şehrini tanıtacağız. Önemli uygarlıklara ev sahipliği yapması ile ünlü olan Kastamonu hem tarihi eser bakımından çokça zengindir. Başlıca ilde birçok külliye, cami, medrese ve türbeler bulunmaktadır. Şehrin en önemli kişisi ise Şeyh Şâbân-ı Velî adlı bir evliyadır.

 

İşte karşınızda göz alıcı tarihi ile Kastamonu’nun meşhuru tarihi.

 

 

İlk olarak Şeyh Şâbân-ı Velî külliyesi Kastamonu’nun en meşhur tarihi mekanlarından biridir. Bu külliye III. Murat’ın hocası Suca Efendi tarafından yaptırılmıştır. Külliye: Dergâh Evleri, Cami, Türbe, Kütüphane, Asa Suyu ve Şadırvandan oluşmaktadır. Her bir bölüm farklı zamanlarda yapılmıştır. Şimdi bile turistlerin ilgisini çeken Şeyh Şâbân-ı Velî külliyesi Kastamonu’nun meşhuru diyebiliriz.

 

 

Kastamonu denince Ilgaz dağı milli parkını tanıtmazsak olmaz. Bölge yöresi volkanik kayaçlardan meydana gelmiştir. Üstelik en uzun ve hareketli kırık hattı yakınlarında olduğu için ilginç vadiler, sırtlar ve doruklar oluşmuştur. Zengin bir bitki örtüsü ile tepelere çıktıkça çam ve köknar ağaçları görülmektedir. Birçok vahşi hayvana ve ender bulunan bitkilere de ev sahipliği yaptığı da bilinmektedir. Gelen turistler için içerisinde kayak sporu merkezi bulunmaktadır. Ayrıca milli parkta doğal yürüyüş, kamp yapma, balık tutma ve günlük aktiviteler için uygun bir yerdir. Bölge civarında bulunan konaklama kolaylığı ile Ilgaz dağı milli parkı Kastamonu’nun meşhuru diyebiliriz.

 

 

Son olarak Kastamonu’nun simgesi haline gelen Kastamonu kalesi var. Bu kale Kastamonu’nun en yüksek noktasında bulunmaktadır. Yaklaşık olarak şehirden 120 metre yüksektir. Bunun yanında kaleye gitmek de oldukça kolaydır. Günümüze kalenin sadece iç yapısı ulaşabilmiş bununla birlikte dış surlar ise 18. yüzyılda yok edilmiştir. Kale: sarnıçlar, zindan, kaçış tünelleri ve Bayraklı Sultan türbesi bulunmaktadır. Şehri izleyebileceğiniz en iyi yer olan Kastamonu kalesi Kastamonu’nun meşhuru diyebiliriz.

 

 

Eşsiz tarihi ve güzel coğrafyası ile Kastamonu’nun meşhuru olan mekanlarını sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Kastamonu’nun Meşhuru Gezi Mekanları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Düzce’nin Meşhuru Yemekleri Uşak’ın Meşhur Yöresel Yemekleri Malatya’nın Meşhuru Yemekleri Doğanın Kalbi: Rize’nin Meşhurları Samsun’un Meşhuru Yemekleri Yazarımız Olmak İster misiniz ?

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır