Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara

Ana Sayfa » ANASAYFA » Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara
Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren başkentimiz olan şehrimiz Ankara’nın en meşhurlarını sizler için seçtik. Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri Ankara’dır. Tarihi kadar yemekleri ile de Meşhur olmayı hak eden bir şehrimiz.

 

Bugün ki bloğumuzda başkent Ankara’nın en meşhurlarına göz gezdireceğiz.

 

Ankara denince akla gelecek ilk şey Beypazarı Kurusudur. Geçmişi tarihi Oğuzlar’a kadar dayanan Beypazarı Kurusu uzun süre bozulmadan saklanabilmektedir. Günümüzde yılda yaklaşık 2,000 ton üretilen Beypazarı kurusunda; un, süt, tereyağı, tarçın vb. birkaç malzeme ile hazırlanır. Meşe odununda pişirilen Beypazarı kurusu Ankara dışında aynı tadı yakalamanın zor olacağını belirtmeliyim.

Başlamışken Ankara simidine değinmeden olmaz tabii. Diğer simitlerden daha ince yapısı ile dikkat çeken Ankara simidi özellikle üzerindeki koyu renk için pekmez kullanılması ile ünlüdür. Ankaralıların kahvaltıdaki vazgeçilmezlerinden olan Ankara simidi de şehrin en meşhurları arasında yer almaktadır.

 


Ankara’nın en meşhurları arasında bulunan Ankara tavasına değinmeden olmaz tabi. Ankaralılar arasında bile fikir ayrılıkları oluşturan bu yemek sadece Ankara’da denenmesini tavsiye ettiğimiz bir yemektir. Bu yemekte etlerin sebzelerle kavrulması ve şehriye veya pirinç pilavı ile birlikte fırınlanarak hazırlanır. Özel zamanlarda yapılan Ankara tavası bu yüzden şehrin meşhurlarından biri diyebiliriz.

 

 

Uzun zaman öncesine dayanan ve padişahlara için özel olarak hazırlanan Beypazarı güveci de aynı zamanda  Ankara’da epey meşhurdur. Bu yemek için özel olarak  doğal ortamda otlayan hayvanların etlerinden seçilmektedir. Aynı zamanda 5 saat boyunca odun ateşinde pişmesi ve kuzu eti seçilmesi ile ayrı bir lezzet taşır. Sonuç olarak uzun süre hazırlanması ile şehrin meşhurları arasında yer alan Beypazarı güveci sadece Ankara’da yenilmesi tavsiye edilir.

 

Birçok lezzetli yemeği ile damaklarınızda şölen yaşatacak Ankara’nın lezzetlerini ne kadar anlatsak da bitiremeyeceğiz. Her gün yeni konulara değinsek de en kısa süre içerisinde değinemediğimiz diğer konuları sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip yerinde yemenizi tavsiye etsek de siz değerli okuyucularımız için  sehrinmeshuru.com adresli sitemizden sizlere Ankara’nın en meşhurlarını ulaştırmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

 

Kendine Özgü Lezzetler İle Ankara - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ordu’nun Meşhuru Mekanları Luang Parabang Eski İstanbul sıcaklığı AHESTE Artvin’in Meşhuru Yemekleri Ambiyans iyi ama ya yemekler? Isparta’nın Meşhuru Tarihi Mekanları

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır