Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Malatya’nın Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Malatya’nın Meşhuru Yemekleri
Malatya’nın Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlere Türkiye’nin kayısı diyarı olan Malatya’yı tanıtacağız. Malatya dünya çapında kayısısı ile ünlü olup, kuru kayısı  üretiminin yaklaşık %80’lik bir kısmını oluşturur. Kent içerisinde bulunan eserleri ile turistlerin ilgisini çeken Malatya’nın yemek çeşitliliği de boldur. Özellikle bulgur tabanlı yüzlerce yemeği bulunan Malatya’nın meşhuru olan yemeklerini beraber inceleyelim.

 

 

İşte karşınızda lezzet dolu yemekleri ile Malatya’nın meşhuru yemekleri

 

 

İlk yemeğimiz yöresel bir köfte olan Banık köftesidir. İçerisinde 2 çeşit kıyma ve 2 çeşit bulgur kullanılarak yapılan bu köfteye doyum olmaz. Ayrıca içerisine atılan baharatlar ile lezzetine lezzet katmaktadır. Yiyenlerin bir daha yemek istediği bu lezzet Malatya’nın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Sıradaki tanıtacağımız yemek ise içerisindeki malzeme bolluğu ile dikkat çeken Kara Çorbadır. Maş fasulyesi, kara ve beyaz nohut, kuru fasulye ve az bir miktar döğme katılarak yapılır. Üstelik hazırlanma sürecinde içerisine eklenen kuru üzüm ve ceviz içi de çorbaya ayrı bir lezzet katmaktadır. Yüksek besin değeri ile doyurucu ve çokça sağlıklı bir çorbadır kendisi. Aşureyi andırması ile dikkat çeken Kara Çorba Malatya’nın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Malatya’da en meşhur yemeklerden biri de Analı Kızlı Köftedir. Bu yemek adından da anlaşılacağı gibi içerisindeki büyük köfteleri anne, küçük olanları ise kızlar yapması ile adını almıştır. Tadı lezzetli olmasa da aynı zamanda yapması zor bir yemektir. Harcının hızlı kuruması sebebiyle birden fazla kişi ile yapılması tavsiye edilmektedir. Kış günlerinde evde çocuklarınız ile beraber hazırlayabileceğiniz bu yemek Malatya’nın meşhuru diyebiliriz.

 

 

Malatya’yı anlatırken kayısıya değinmeden olmaz dedik. Malatya’ya gelen turistlerin en çok uğradığı yerlerden biri Şire pazarıdır. Bu pazarda sarı ve turuncunun her tonunu karşılaşabileceğiniz bir kayısı cenneti gibidir. Yaş yada kuru olarak tüketilen ve aynı zamanda reçeli, pestili, nektarı, pekmezi, tatlısı olmak üzere birçok çeşidini sizlerin önüne sunar. Birçok çeşidi ile dünyada ünlü olan Malatya kayısısı Malatya’nın meşhuru diyebiliriz.

Satın almak için tıklayınız.

 

Enfes görünüşlü yemekleri ile Malatya’nın Meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve bunun yanında yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Malatya’nın Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ege’mizin Gizli Cenneti Denizli Luang Parabang Bitlis’in Meşhuru Gezilecek Yerleri Eski İstanbul sıcaklığı AHESTE Bilecik’in Meşhuru Yemekleri Şanlıurfa’nın Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır