Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Ordu’nun Meşhuru Mekanları

Ana Sayfa » ANASAYFA » Ordu’nun Meşhuru Mekanları
Ordu’nun Meşhuru Mekanları

Bugün sizlerle Karadeniz’in güzide illerinden biri olan Ordu ilini konu alacağız. Ordu ilk olarak Kotyora adıyla kurulmuş bir şehirdir. Eski dönemlerde şehir merkezi bulunduğu yerden 5 kilometre uzaklıktaki Bozukkale olarak bilinen bir bölgede bulunmaktadır. Osmanlı kaynaklarına göre Ordu Türkler tarafından kurulmuş bir ilimizdir. 1920 yılında Trabzon’dan ayrılarak il konumuna gelmiştir.

 

 

İşte karşınızda göz alıcı tarihi ve coğrafyası ile Ordunun meşhuru mekanları.

 

 

İlk olarak Ordu’nun meşhuru denilince Gölköy kalesi karşımıza çıkmaktadır. Bu kale Ordu’nun en uzun kalesi olması ile de ünlüdür ve yaklaşık 150 metre olduğu bilinmektedir. Bulunduğu bölgeye hakim olması ile birlikte kale geniş bir alana sahip olarak inşa edilmiştir. Tek kapısı bulunan bu kalenin aynı zamanda etrafında birçok tuzak vardır. Bu nedenle şimdiye kadar ise hiç işgale uğramamıştır. Kale Tayfun Paşa komutasındaki askerler tarafından korunmuştur. Ayrıca kale Tayfun Paşa Kalesi olarak anılması istendiğinde ise Tayfun Paşa bunu reddetmiştir. Şanlı tarihi ile Gölköy kalesi Ordu’nun meşhuru diyebiliriz.

Gölköy kalesi

 

Şimdi ise alışık olmadığımız mimarisi ile Laleli Cami Ordu’nun meşhurları arasındadır. Tamamen ahşap kullanılarak yapılması ile ilgi çeken cami bu nedenle çivisiz cami olarak da bilinmektedir. Uzun bir dönem boyunca restorasyon yapılmayan cami 2011 yılında yenilenerek ibadete açılmıştır. Görünümü ile dikkat çeken bu cami Ordu’nun meşhuru diyebiliriz.

Laleli Cami

 

Son olarak Ordu Taşbaşı mahallesinde bulunan Taşbaşı kilisesi dikkat çekmektedir. Bu kilise eski bir Rum Ortodoks kilisesidir. Bu kilise ilk olarak 1853 yılında inşa edilmiştir. Daha sonra ise uzun bir dönem cezaevi olarak da kullanılmıştır. TC Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından restore edilip arkeoloji müzesine çevrilmesi istenmiştir. 4 girişi olan ve  kesme taş kullanılarak yapılan bu kilise Ordu’nun meşhuru diyebiliriz.

Taşbaşı kilisesi

 

 

Eşsiz tarihi ve güzel coğrafyası ile Ordu’nun meşhuru olan mekanlarını sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Ordu’nun Meşhuru Mekanları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ege’mizin Gizli Cenneti Denizli Luang Parabang Bitlis’in Meşhuru Gezilecek Yerleri Eski İstanbul sıcaklığı AHESTE Bilecik’in Meşhuru Yemekleri Şanlıurfa’nın Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır