Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Samsun’un Meşhuru Yemekleri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Samsun’un Meşhuru Yemekleri
Samsun’un Meşhuru Yemekleri

Bugün sizlerle ilk yerleşkesi MÖ 10,000’li yıllara dayanan bir şehrimiz olan Samsun’un meşhuru yemeklerini tanıtacağız. Tarihin en eski çağlarından beri birçok devlete ev sahipliği yapmış olan Samsun yemekleriyle iştah kabartıyor. Yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile bir cennettir Samsun. Genellikle mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlıklı beslenildiği de bilinmektedir.

 

 

İşte şimdi leziz yemekleri ile Samsun’un meşhuru Yemekleri.

 

 

Samsunda Vezirköprü’nün Oymaağaç Köyü’ne özgü bir kebap olan Oymaağaç kebabı oldukça meşhurdur. Özellikle mayıs ve kasım ayları arasında yapılan bu kebap hem sıcak hem de soğuk yenebilir. Geleneksel köy evlerinde bulunan bacalı ocakta yaparlar. Sırığa geçirilen oğlak odun ateşine 3-4 saat kadar çevirerek pişirirler. Pişerken altına da büyük bir tepsi koyarlar. Bunun nedeni ise pişerken akan yağlar bu tepside toplanır. Finalinde köy ekmeği ile servis edilen Oymaağaç kebabı Samsun’un meşhuru diyebiliriz.

 

 

Son zamanlarda ünlü olan Çakallı menemeni de Samsun’un meşhur yemekleri arasındadır. Samsunda Çakallı civarında yapılan bu menemen lezzetiyle Türkiye’de çokça sevilen bir lezzet konumunda. Menemeni diğerlerinden ayıran en büyük etken üstüne atılan kaşar peyniri ve isteğe bağlı olarak eklenen pastırma ile servis edilmesidir. Tüm Türkiye’de popüler olan bu menemen Samsun’un meşhuru diyebiliriz.

 

 

Şimdi ise Samsun’un enfes bir tatlısı olan Bafra Nokulu var karşımızda. Bu tatlı Samsun’un Bafra ilçesinde ortaya çıkan bir lezzet olması ile bilinir. Bayram ve özel günlerin vazgeçilmesi olan bu tatlı kurabiye hamurunun ince açılması ve üzüm, fındık ve ceviz gibi malzemeler eklenerek yapılan şerbetsiz bir hamur tatlısıdır. Uzun ömürlü olması ve enerji vermesi nedeni ile bir balıkçı yemeği olan Bafra Nokulu aynı zamanda günümüzde popülerleşmeye başlamıştır. Balıkçıla arasında popüler olan bu tatlı Samsun’un meşhuru diyebiliriz.

 

Satın almak için tıklayınız.

 

Eşsiz lezzetteki yemekleri ile Samsun’un meşhuru olan lezzetlerini sizler için kısaca derledik. Daha değinemediğimiz birçok konu olmasına karşın en yakın zamanda sizlerle buluşturmak için çalışmaktayız. Gidip gezebilmenizi ve şehrin meşhurlarını görmeniz ve yemeklerini tatmanızı tavsiye etsek de aynı zamanda gidemeyenler için sehrinmeshuru.com adlı adresimizden şehrin meşhur lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalışmaktayız.

 

Bu günkü blogdan bu kadar bir sonrakine görüşmek üzere esenlikle kalın….

Samsun’un Meşhuru Yemekleri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak 5 mekan Malatya’nın Meşhuru Yemekleri Samsun’un Meşhuru Yemekleri Adana’nın Meşhur Lezzetleri Bilecik’in Meşhuru Yemekleri Uşak’ın Meşhur Yöresel Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır