Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Ünü Tüm Dünyaya Yayılmış Kayseri

Ana Sayfa » ANASAYFA » Ünü Tüm Dünyaya Yayılmış Kayseri
Ünü Tüm Dünyaya Yayılmış Kayseri

Yöresel Türk yemekleri denildiğinde akla gelen 10 lezzet varsa, muhakkak içlerinden biri (hatta belki ikisi) Kayseri mutfağından çıkmıştır. Evet evet, bizim de aklımıza mantı geldi tam da şu anda.

Kayseri mutfağı ağırlıklı olarak unlu ve etli yemeklerden oluşuyor arkadaşlar. Yukarıda yazdığımız mantı da, Kayseri’nin en gözde yemeği. Ayrıca yapılan araştırmalara göre 30 küsur çeşit mantı varmış ancak en yaygın olanı bizim de bildiğimiz etli mantıymış.

Kayseri pastırması ve sucuğunu da unutmak olmaz tabii ki! Hangi birine burada yazalım bilemedik, bu nedenle güzel bir liste hazırladık size.

Nevzine Tatlısı ile başlayalım

 

Kayseri’de oldukça meşhur olan bu tatlı genellikle bayramlarda hazırlanarak misafirlere ikram edilir. Yeni doğum yapan gelinlere de nevzine ikram etmek eski bir gelenek olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Un, yoğurt, pekmez ve cevizin ana malzemelerini oluşturduğu bu tatlının lezzetine doyum olmuyor.

Şimdi öyle bir lezzet sunacağım ki pizzayı unutturan lezzet: Yağlama

Salçalı, kıymalı, soğanlı bir harç düşünün. Onları incecik hamurun üzerinde servis yapıldığını. Ve şimdi de o lezzetin üst üste katlandığını düşünün. Evet, bizim de canımız her seferinde çekiyor. Kayseri yağlaması olarak da bilinen yağlama misafirler geldiğinde masada olmazsa olmaz yiyeceklerin başında gelir.

Ee Kayseri’ye gelmişken hiç mantısız olur mu?

Geldik Kayseri deyince akla gelen ilk lezzete, yani mantıya… 36 çeşidi yapılan mantının yukarıda da bahsettiğimiz gibi en meşhur olanı etli mantı. Ancak Kayserililer mantıyı günlük hayatta yediğiniz mantıyla karıştırmayın diyor. Kayseri mantısı çok hafif çorba gibi salçalı bir suyun içinde servis edilirmiş çünkü. Ayrıca bu meşhur lezzete ulaşmak için https://www.sehrinmeshuru.com/el-yapimi-meshur-kayseri-mantisi-500-gr.html en kısa yoldan sipariş verebilirsiniz.

Bir sonra ki blog yazımızda görüşmek üzere…

Ünü Tüm Dünyaya Yayılmış Kayseri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Her Derde Deva Pekmez

Her Derde Deva Pekmez 19 Şubat 2022

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Malatya Kayısısı Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret Olarak Tescil Edildi Eskişehir’in Meşhuru Yemekleri Ordu’nun Meşhuru Mekanları Bitlis’in Meşhuru Gezilecek Yerleri Zanaat Şehri Edirne Elazığ’nın Meşhuru Yemekleri

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Blog Şehrin Meşhuru - Tüm Hakları Saklıdır